Helaas, deze vacature is niet actief.

Meewerkstage innovatieplatform NS, help robot Misty II te ontwikkelen – Utrecht

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stage? Wie weet is deze stage bij NS iets voor jou. Op verschillende afdelingen zoeken we enthousiaste meewerk stagiaires om ons team te versterken.

Beschrijving

 • Jij hebt affiniteit met innovatie technologieën, programmeertaal Python en bent proactief ingesteld.
 • Innovatie en ontwikkeling zijn echt jouw ding.
 • Jij hebt affiniteit met NS.

Bij het innovatieplatform word je echt opgenomen in het team en krijg je veel vrijheid om je stage deels zelf vorm te geven. Door initiatief te nemen kan je van grote meerwaarde zijn.“  – Stijn van den Brand, collega bij het innovatieplatform.

Dankzij jouw ervaring met innovatieve technologieën en jouw interesse in ondernemen en organiseren, draag jij bij aan het:

 • Verder ontwikkelen van onze robot Misty II. Misty kan nu vragen beantwoorden over het innovatieplatform zelf, maar ook over vertrek- en aankomsttijden van treinen (via de reisplanner), het weer of wat je lichaamstemperatuur is. Misty II fungeert dus als chatbot, maar dit moet nog beter worden afgestemd op menselijke vragen en dialogen.
 • Meedenken en innoveren van Misty op het gebied van gezichtsherkenning, reageren op aanraking, data verzamelen en aangesloten worden op api’s. Misty II moet anderen ook inspireren allerlei innovatieve technologieën uit te proberen.
 • Kortom, de opdracht is: breng Misty II verder tot leven zodat deze de medewerkers van NS zal inspireren. Met als resultaat: blije gezichten en aanvragen om iets nieuws met Misty II te mogen doen.
 • Ontwikkelen en promoten van het innovatieplatform: een functionerende Misty II met meerdere functionaliteiten, waarmee medewerkers de innovatiefabriek in worden gelokt. Dit leidt tot meer bezoekers in de innovatiefabriek, maar ook tot gedachten voor nieuwe innovaties, al dan niet met gebruik van Misty II zelf.

We hopen natuurlijk dat we elkaar in februari weer op kantoor kunnen treffen. Dan zien we je op het hoofdkantoor van NS, op loopafstand van station Utrecht Centraal. Je komt te werken op de afdeling innovatieplatform. Hier wordt de cultuur van innoveren binnen NS tot stand gebracht. Met 3 onderdelen: innovatieportaal, innovatiefabriek (inspireren, leren en creëren) en innovatie communities (op basis van 9 innovatieve technologieën als AI, RPA, block chain, low coding e.d.) wordt er ook gewerkt aan het concrete innovatie met innovatieve technologieën. Waarbij er contacten zijn in de hele organisatie, binnen zowel IT als business.

 • Je doet een hbo of wo opleiding.
 • Je volgt een studie in de richting van datawetenschappen, hbo-ict, technische informatica, data wetenschappen, kunstmatige intelligentie of een soortgelijke IT-studie.
 • Je bent op zoek naar een fulltime, minimaal vijf maanden durende, meewerkstage.(LET OP: geen afstudeerstage of eigen opdracht mogelijk!!)
 • Je hebt affiniteit met innovatie technologieën, programmeertaal Python en bent proactief ingesteld.
 • Je kan creatief denken, je hebt geen moeite met netwerken, je bent detail gericht en je kan goed samenwerken, organiseren en ondernemen. 

Stage lopen bij NS betekent dat je je steentje bijdraagt in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Voor jou als stagiair betekent dit: 

– Een stagevergoeding voor mbo/hbo’ers van €21,41 en voor wo’ers van €27,46 per gewerkte dag. 

– Je geleerde theorie en kennis direct toepassen in de praktijk. 
– Stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling. 

– Je leert je grenzen te verleggen. 

– Goede, zorgvuldige begeleiding. 

– Een stagevereniging (InterNS) om kennis te maken met andere stagiair(e)s. 

En? Ben je enthousiast geworden?  
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging.

Nog vragen? Mail naar Eline Zuidema van de Stagedesk –

stagedesk@ns.nl

Goed om te weten:  

 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.  
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.  

Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
Universiteit, HBO
Plaats
Utrecht
Werkuren per week
36 -
Dienstverbanden
Stage

Utrecht | Administratieve stage | Stage | Universiteit | HBO

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.