Helaas, deze vacature is niet actief.

Stage handelsrecht gerechtshof Amsterdam per 1 februari 2021 in Utrecht

Beschrijving

Stage handelsrecht gerechtshof Amsterdam: 3 stagiaires gezocht per 1 februari 2021

Het gerechtshof Amsterdam biedt bachelor- en masterstudenten WO-rechten de mogelijkheid om stage te lopen bij het team handelsrecht.

Het gerechtshof Amsterdam behandelt zaken in hoger beroep van de rechtbanken Amsterdam en Noord-Holland. Jaarlijks behandelt het hof ongeveer 11.000 zaken. Bij het hof werken 350 mensen. Het hof is gevestigd in het Paleis van Justitie, vlakbij het centraal station van Amsterdam. Het hof kent een dynamische en collegiale werksfeer, in een inspirerende en moderne omgeving aan de IJ-oever.

Het team handelsrecht behandelt civiele zaken in hoger beroep, zowel bodemprocedures als zaken in kort geding. Het betreft onder meer zaken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, faillissementsrecht, (beroeps)aansprakelijkheid, verzekeringsrecht, bancair recht en het recht van intellectuele eigendom.

De rechtsgebieden waarop je kunt worden ingezet zijn:

– Aansprakelijkheid, ondernemingen en financieel recht,

– Bouw- en vastgoedrecht,

– Consument en werk.

Je belangrijkste taak als stagiair is het fungeren als griffier op pleidooizittingen. Je bereidt daartoe de te behandelen zaken voor en geeft na afloop van de zitting als eerste je mening bij het overleg in raadkamer. Zo nodig werk je een proces-verbaal van de zitting uit. Daarnaast schrijf je notities (bijvoorbeeld over een specifieke rechtsvraag in een zaak of relevante jurisprudentie) en in de loop van de stage wellicht een conceptuitspraak. Verder bestaat de mogelijkheid tot het bijwonen van de jurisprudentiebespreking, getuigenverhoren en comparities en zittingen van andere teams van het hof.

Het betreft gewoonlijk een fulltime stage van vijf maanden, al is een stage van vier maanden of vier dagen per week ook bespreekbaar. Doorgaans start de stage per februari en september. De eerstvolgende stageperiode start op 1 februari 2021.

40 uur per week.

In verband met de Coronamaatregelen zal je deels thuiswerken.

€ 628,-  euro bruto per maand op basis van 40 uur per week. Bij een stage van minder dan 40 uur per week, wordt de stagevergoeding naar evenredigheid van het aantal uren berekend.

Het gerechtshof Amsterdam biedt studenten in de laatste fase van hun WO/bachelor-studie en masterstudie de mogelijkheid om stage te lopen bij het team handelsrecht.

Wij vragen belangstelling voor het civiele recht en een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Het is alleen mogelijk om stage te lopen als je nog niet bent afgestudeerd/nog ingeschreven staat bij de universiteit.

Als je wilt solliciteren, kun je jouw motivatiebrief en cv tot en met 18 december 2020 digitaal versturen.

Neem voor meer informatie over de stage contact op met mw.mr. M.H. van Gool ().

Rechtstreeks solliciteren kan ook door het sturen van een korte motivatiebrief, cv en cijferlijst aan: .

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage juridisch | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.