Helaas, deze vacature is niet actief.

Stagiair WO Rechtsgeleerdheid team bestuursrecht in Utrecht

Beschrijving

De rechtbank Amsterdam zoekt voor de afdeling Publiek, team bestuursrecht, een

Stagiair WO Rechtsgeleerdheid

(per medio mei of medio september 2021 3 maanden 3 dagen per week)

Wat je gaat doen

Als stagiair werk je samen met rechters, juridisch en administratief medewerkers. Je bent betrokken bij de voorbereiding van bestuursrechtzaken. Ook treed je op als griffier tijdens zittingen, maak je proces-verbaal op en schrijf je conceptuitspraken. Je wordt bij al deze werkzaamheden begeleid door een ervaren juridisch medewerker. Daarnaast neem je deel aan de vakinhoudelijke en organisatorische overleggen.

Wat we van je vragen

Je bent een enthousiaste WO-student in het laatste jaar van de bachelorfase of in de masterfase van de rechtenstudie.

Je hebt aantoonbare belangstelling voor het bestuursrecht (algemeen bestuursrecht of vreemdelingenrecht) en je behaalt goede studieresultaten. Je (juridische) mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn uitstekend. Je bent een zelfstandige en initiatiefrijke student. Je kunt rechtsproblemen adequaat analyseren, bent zorgvuldig en je houdt goed overzicht.

Je bent per medio mei of medio september 2021 3 maanden 3 dagen per week beschikbaar.

We stellen hoge eisen aan integriteit. Daarom moet je als stagiair een Verklaring omtrent het gedrag overhandigen. Deze verklaring vraag je pas aan als je duidelijkheid hebt over een stageplaats.

Wat we je bieden

Een unieke mogelijkheid om kennis te maken met het werk van de rechtspraak.

Een plek in een dynamisch team vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden.

Een stagevergoeding berekend naar evenredigheid van het aantal afgesproken uren, gebaseerd op een bedrag van € 628,- bruto bij een vijfdaagse werkweek, waarbij wordt uitgegaan van 40 uren stage per week.

Interesse?

Ben je op zoek naar een stageplaats die er toe doet? Wil je samenwerken met rechters en andere professionals? Wil je veel leren? Ben je geïnteresseerd in het bestuursrecht?

Dan is deze stage bij de rechtbank Amsterdam iets voor jou!

Je kunt solliciteren via onderstaande button ‘solliciteren’ tot dinsdag 8 december 2020.

Geef in je motivatiebrief aan waarom je stage wilt lopen bij de rechtbank en wanneer.

Als je wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek dan verwachten we van je dat je tijdens het gesprek je motivatie om stage te lopen bij de rechtbank verder toelicht en vertelt wat je wilt leren tijdens je stage. 

Eerst meer weten? Stuur dan een mail met je vraag en een telefoonnummer naar team P&O po.rb.amsterdam@rechtspraak.nl. Je wordt dan teruggebeld door de leidinggevende van het team of door de stagecoördinator.

Voor meer informatie over de rechtbank en de rechtspraak: www.rechtspraak.nl; www.werkenbijderechtspraak.nl

Privacy

De privacyverklaring op is op deze vacature van toepassing. Daarnaast kan de rechtbank Amsterdam je competenties controleren met behulp van social media zoals LinkedIn.
Als de controle noodzakelijk is, dan zal de rechtbank Amsterdam de geraadpleegde bronnen en gevonden informatie tijdens sollicitatiegesprek met je bespreken.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage juridisch | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.