Helaas, deze vacature is niet actief.

Stageplaatsen voor WO rechtenstudenten in Utrecht

Beschrijving

Ben je op zoek naar een stage, en wil je niet zomaar een stage maar een met betekenis en toegevoegde waarde? Wil je samenwerken met professionals en veel leren? Dan is een stage bij de rechtbank Noord-Holland iets voor jou!

Bij de secties Straf en Handel/Kanton zijn vanaf februari 2021 stageplekken beschikbaar voor masterstudenten WO rechten.

 

Wat ga je doen

Als stagiair kom je te werken in een team met rechters, juridisch medewerkers en stafjuristen. Je bent betrokken bij de voorbereiding van zaken. Ook treed je op als griffier tijdens zittingen, maak je proces-verbaal op en schrijf je conceptuitspraken. Je wordt bij al deze werkzaamheden begeleid door een ervaren juridisch medewerker. Daarnaast neem je deel aan de vakinhoudelijke en organisatorische overleggen.

Kortom: De stage biedt je een unieke kans om kennis te maken met het werk bij de rechtspraak!
 

Wat we je bieden

Voor wo-studenten bedraagt de stagevergoeding € 628,- bruto. Deze vergoeding is gebaseerd op een vijfdaagse werkweek, waarbij wordt uitgegaan van 40 uren stage per week. Bij een stage van minder dan 40 uur per week, wordt de stagevergoeding berekend naar evenredigheid van het aantal afgesproken uren.

Bij het rechtsgebied strafrecht geldt voor de stageperiode een minimumduur van vijf maanden, bij de andere rechtsgebieden is de duur van de stageperiode bespreekbaar.
 

Wat we van je vragen

Onze rechtbank stelt hoge eisen aan integriteit en als stagiair dien je je een Verklaring omtrent het gedrag te kunnen overhandigen. Deze verklaring vraag je pas aan als je duidelijkheid hebt over een stageplaats.

Interesse?
Geef in je motivatiebrief aan waarom je stage wilt lopen bij de rechtbank en naar welk rechtsgebied je interesse uitgaat. In de brief kun je ook aangeven per wanneer en voor hoe lang je beschikbaar bent voor de stage.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op de site van de rechtspraak tot maandag 30 november 2020.

Als je wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek dan verwachten we van je dat je tijdens het gesprek je motivatie om stage te lopen bij de rechtbank verder toelicht en vertelt wat je wilt leren tijdens je stage. Verder verwachten we dat je kunt vertellen waar je goed in bent en dat je een voorbeeld kunt geven waaruit dat blijkt. Er kan gevraagd worden om na het gesprek een schrijftest te doen, maar dat laten we je in de uitnodigingsbrief weten.

Eerst meer weten? Bel dan met Anouk Snel, telefoon 06-46919258 of Elke Duits-Penaat, telefoon 06-29393677.

Sollicitaties die via de mail binnenkomen, worden niet meegenomen.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage juridisch | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.