Junior compliance officer FIU in Utrecht

Zo ziet jouw baan... Wanneer is een transactie zo ongebruikelijk dat de opsporingsdiensten ermee aan de slag moeten? Als junior compliance officer bij de Volksbank doe jij het voorwerk voor de Financial Intelligence Unit (FIU-NL) van de...

Beschrijving

Zo ziet jouw baan eruit
Wanneer is een transactie zo ongebruikelijk dat de opsporingsdiensten ermee aan de slag moeten? Als junior compliance officer bij de Volksbank doe jij het voorwerk voor de Financial Intelligence Unit (FIU-NL) van de politie.

Dit ga je doen
Serious business: dat is jouw baan zeker. Met je werk draag je bij aan de opsporing en bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering en een goede naleving van sanctieregelgeving. Samen met collega’s analyseer je ongebruikelijke geldstromen, zowel bij zakelijke als particuliere klanten van de Volksbank. Van overboekingen naar criminele organisaties of schimmige bv’s tot opmerkelijke opnames van grote hoeveelheden contant geld. De voorselectie is al gedaan door de CDD-analisten. Jij buigt je alleen over de meest risicovolle en complexe dossiers, oftewel de special cases.

Stel jij vast dat een geldstroom daadwerkelijk een ongebruikelijk en mogelijk verdacht karakter heeft, dan doe je binnen twee weken melding bij de FIU-NL. Je stelt jouw meldingen zó op, dat de FIU-NL en eventueel de opsporingsdiensten er het maximale uit kunnen halen. Je bevindt je dus echt in het voorportaal van de opsporing.

Voordat je start word je intensief ingewerkt, zodat je precies weet waar je op moet letten. En heb je het beoordelen van dossiers en het melding maken eenmaal onder de knie, dan krijg je al snel de kans om andere belangrijke compliance-aspecten op te pakken. Bijvoorbeeld op het gebied van risico-identificatie, monitoring, rapportage en advies. Kort samengevat: een uitdagende maatschappelijk relevante job waarin je volop kunt groeien.

Hier kom je te werken
Als junior compliance officer werk je in het team Anti-Money Laundering van de afdeling Compliance. Een jong, optimistisch en vooruitstrevend team. Zo hebben we de ambitie om met onze FIU-meldingen de opsporingsdiensten zo goed mogelijk op weg te helpen en zo witwassen en terrorismefinanciering snel op te sporen. Jouw vakgebied is volop in beweging en dat maakt het werken bij dit team extra leuk. Met je collega’s deel je nieuwe inzichten en ontwikkelingen en woon je regelmatig experttrainingen, kennissessies en interbancaire werkgroepen bij. En wil je zelf een initiatief ontplooien? Dan is daar bij ons alle ruimte voor.

Dit breng je mee
Ook al start je als junior en word je zeker in het begin goed begeleid; jij staat graag zo snel mogelijk op eigen benen. Na je inwerkperiode kun je snel zelfstandig en proactief aan de slag. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je alles alleen hoeft te doen. Heb je de hulp van een collega nodig, dan vraag je die ook. En andersom spring jij bij waar dat nodig is. Door jouw kennis en visie continu verder te ontwikkelen, groei je uit tot een stevige sparringpartner voor de bedrijfsonderdelen van de Volksbank.

Verder heb je:
  • Een wo-master bedrijfskunde, economie, financieel recht, fiscaal recht of criminologie (we vinden het vooral belangrijk dat je tijdens je studie juridische vakken hebt gevolgd en juridische basiskennis hebt).
  • Minimaal één jaar relevante (stage-)ervaring in client integrity, bijvoorbeeld als CDD- of KYC-analist.
  • Affiniteit met de onderwerpen witwassen en terrorismefinanciering, en kennis van de Wwft en sanctieregelgeving. Ontwikkelingen op deze terreinen volg je met belangstelling.
Werken bij de Volksbank & het coronavirus
Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Mocht jouw werk het toestaan dan werk je vanuit huis. Een gekke periode om te starten met je nieuwe baan, maar je nieuwe leidinggevende zal contact met je opnemen om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Bij de Volksbank zijn wij al gewend om minimaal één dag in de week thuis te werken. Hierdoor zijn er voldoende faciliteiten om op afstand met elkaar samen te werken. Daarnaast vindt de Volksbank het ook belangrijk dat jij je werk goed vanuit huis kan doen. Hiervoor krijg je één keer per vijf jaar een budget van €600 voor om jouw werkplek thuis in te richten. Daarnaast krijg je ook maandelijks een thuiswerkvergoeding van €40 om extra kosten te dekken. En het gaat natuurlijk verder dan alleen een fysieke plek. Je leidinggevende zal met je in gesprek blijven over alle aspecten van een gezonde werkomgeving.

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
05-11-2021

De Meern | Stage accountancy | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.