Helaas, deze vacature is niet actief.

Stagiair rechtbank Den Haag in Utrecht

Beschrijving

Kom stage lopen bij rechtbank Den Haag

Bij rechtbank Den Haag leveren bijna 1.000 rechters, juridisch medewerkers en ondersteuners dagelijks een bijdrage aan eerlijke, onafhankelijke en onpartijdige rechtspraak. Werk je bij de rechtbank, dan sta je midden in de maatschappij. In de rechtszaal zijn alle facetten van de samenleving terug te vinden. Morele dilemma’s, emoties en intellectuele vraagstukken: binnen de muren van het gerechtsgebouw moet je altijd op scherp staan. Kwaliteit, (juridische) deskundigheid, zorgvuldigheid en duidelijkheid staan bij de rechtbank daarom voorop.

Tijdens een stage bij de rechtbank doe je veel kennis en ervaring op die je gedurende je studie en je verdere loopbaan kunt gebruiken. Ook kom je erachter wat een baan binnen de rechtspraak inhoudt. Het komt regelmatig voor dat studenten na afloop van een stage bij de rechtbank komen werken.

Wil je belangrijk en interessant juridisch werk doen en een bijdrage leveren aan eerlijke, onafhankelijke en onpartijdige rechtspraak? Kies dan voor een stage bij rechtbank Den Haag!

Dit ga je doen tijdens de stage

Tijdens de stage (vier tot zes maanden gedurende circa vier dagen per week) verricht je werk op het niveau van een beginnend juridisch medewerker bij één van de volgende teams: Kanton Gouda, Jeugd- en zorgrecht, Insolventies of Strafrecht. Dit betekent dat je onder begeleiding van een ervaren juridisch medewerker o.a.:

Voor de stages wordt een vergoeding van € 628,- verstrekt. Deze stagevergoeding is gebaseerd op een vijfdaagse stageweek, waarbij wordt uitgegaan van 40 uur stage (5 dagen van 8 uur) per week. Bij een stage van minder dan 40 uur per week, wordt de stagevergoeding berekend naar evenredigheid van het aantal afgesproken uren.

Wat verwachten wij van jou als universitair student?

Wij verwachten van jou dat je gevorderd bachelorstudent (ten minste 120 EC) of masterstudent bent, goede studieresultaten hebt en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
Je weet juridische problemen adequaat te analyseren, bent creatief en zorgvuldig én kunt onder enige tijdsdruk (samen)werken.

Solliciteren naar een stageplaats

Stuur voor 10 juli 2020 een e-mail met jouw cv, motivatiebrief en cijferlijst onder vermelding van “Stage september” naar .

Geef linksboven in jouw motivatiebrief aan:

Er wordt vanuit de rechtbank binnen drie weken na sluitingsdatum contact met jou opgenomen.

De rechtbank streeft ernaar de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij en nodigt daarom iedereen die aan de criteria voldoet uit om te solliciteren op een stageplek.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage juridisch | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.