Helaas, deze vacature is niet actief.

Stage strafrecht in Utrecht

Beschrijving

Stageperiode:

Zes maanden, van 1 september 2020 tot 1 maart 2021

Uren per week:

36 uur per week

Gedurende deze stageperiode van zes maanden, heeft de stagiair recht op in totaal 72 uur vakantieverlof.

Stagevergoeding:

565,20 euro bruto per maand

Vereisten:

De stage is alleen voor studenten die in de masterfase van de master strafrecht zitten.

Informatie over de afdeling strafrecht:

Het gerechtshof Amsterdam kent drie afdelingen waaronder de afdeling strafrecht. Deze afdeling bestaat uit drie geledingen, te weten raadsheren, juridisch medewerkers en administratief medewerkers.

De afdeling strafrecht behandelt in hoofdzaak het hoger beroep ingesteld door verdachte en/of openbaar ministerie tegen strafvonnissen van de rechtbanken Amsterdam en Noord-Holland.

De afdeling strafrecht heeft een lange traditie van het betrekken van universitaire studenten als stagiairs bij het verrichten van werkzaamheden als juridisch medewerker.

Taakomschrijving:

De stagiair verricht werkzaamheden die ook door een vaste juridisch medewerker worden verricht. Een juridisch medewerker is bij uitstek steun en toeverlaat van de raadsheren van de afdeling strafrecht van het gerechtshof door deze juridisch inhoudelijk en organisatorisch bij te staan.

Deze werkzaamheden bestaan uit:

a)          het voorbereiden van zittingen door het opstellen van voorbereidingsnota’s waarbij zowel formeelrechtelijke punten als materieelrechtelijke punten worden besproken mede ten behoeve van het onderzoek ter terechtzitting;

b)          het bijhouden van al hetgeen zich tijdens het onderzoek ter terechtzitting voordoet als griffier,  om daarvan een proces-verbaal terechtzitting vast te kunnen stellen samen met de raadsheer die het onderzoek ter terechtzitting heeft voorgezeten;

c)          het deelnemen aan het beraad in raadkamer na afloop van het onderzoek ter terechtzitting zowel van meervoudige strafkamers als enkelvoudige strafkamers;

d)          het concipiëren van arresten en/of processen-verbaal ter terechtzitting na afloop van het beraad in raadkamer en/of het onderzoek ter terechtzitting;

e)          het afhandelen en ordenen van dossiers en toezenden naar de strafgriffie;

f)           het concipiëren van de nadere uitwerking van arresten in geval van beroep in cassatie;

g)          het tijdens de voorbereiding van een zaak anticiperen op mogelijke incidenten die tijdens het onderzoek ter terechtzitting aan de orde kunnen komen.

De stagiairs worden hoofdzakelijk ingezet op hoger beroepen tegen vonnissen van de kantonrechter, politierechter of de meervoudige kamer van de rechtbank, in strafzaken met een beperkte omvang.

De eerste periode zullen de stagiairs voornamelijk worden ingezet op enkelvoudige zittingen.

Stagebegeleiding:

Na een algemene introductie in de eerste week van de stage, worden de stagiairs met het oog op voormelde taken begeleid door vaste juridisch medewerkers van de afdeling strafrecht teneinde de enkelvoudige en meervoudige strafkamers de vereiste juridisch inhoudelijke ondersteuning te kunnen bieden. Daarnaast worden er diverse interne cursussen aangeboden aan de stagiairs.

Sollicitatieprocedure:

Als je wilt solliciteren, kun je jouw motivatiebrief, cv, cijferlijst (van bachelor en master) en eventuele getuigschriften tot en met 6 juli 2020 digitaal versturen.

Daarna zal een briefselectie plaatsvinden door het gerechtshof Amsterdam.

Mocht je worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan zal dit plaatsvinden op 10 juli 2020.

Een schrijftest maakt deel uit van de procedure.

Telefonische inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij Suus Pesch (opleidingscoördinator juridische ondersteuning) via 088-3616749 of Pauline Huizenga (coördinator juridische ondersteuning) via 088-3613581.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage juridisch | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.