Helaas, deze vacature is niet actief.

Meewerkstage customer experience - Utrecht

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stage? Wie weet is deze stage bij NS iets voor jou. Op verschillende afdelingen zoeken we enthousiaste meewerk stagiaires om ons team te versterken.

Beschrijving

Reizigers maken 1,3 miljoen reizen met NS per dag. NS is bezig om reizigers continu beter te helpen, begeleiden, ondersteunen en verrassen. Het team Reizigers Experience focust op verbeteringen die nodig zijn om steeds beter aan de (emotionele) behoeften van onze klanten te voldoen. Binnen ComIT, in het functioneel cluster Reiziger Experience (RX) team, is ruimte voor een stagiaire die wil meewerken aan de opdrachten van ons team.

Ons team staat voor de uitdaging een aantal verandertrajecten te starten waarbij we vanuit customer journey mapping methodiek, pilots en workshops met NS collega's, klantbehoeften doorvertalen naar nieuwe producten en diensten voor NS. Met name als het gaat om gastvrijheid en een goede beleving van onze klantcontacten via internet, mobile en klantenservice.

Wil je de geleerde theorie over Design Thinking in de praktijk brengen? En vooral vertalen naar praktische oplossingen die de dag van de klant een stukje beter maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Quote van onze stagiaire Lucy:

Een stage bij de NS is alsof je bij tien bedrijven tegelijk stage loopt! Klanten krijgen met enorm veel verschillende onderdelen van NS te maken: voor al die elementen moet er nagedacht worden over de behoeftes van de klant. Ik heb o.a. meegekeken naar de journey voor als je iets verliest in de trein, maar ik heb ook meegedacht over de employee journey: Hoe ziet het werk voor conducteurs er uit en hoe kunnen we hen helpen om de ultieme gastheer naar de klant te zijn? Het was een dynamische stage waar ik veel verschillende disciplines heb leren kennen en een kijkje in de keuken heb gekregen over hoe het leven als ontwerper er uit kan zien in een groot bedrijf.

 • Inzichten doorvertalen naar concepten.
 • Visualisatie van ideeën.
 • Voorbereiden, hosten en uitwerking/ opvolging geven van Design Sprints en Journey Mappings samen met collega’s van het CX team.
 • Uitwerken van ideeën, concepten, klantreizen en workshop output.
 • Ontwikkelen interne communicatie
   

Zo maak je samen met ons het reizen met de trein nog beter en leuker voor onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou!

Je gaat werken voor NS ComIT en specifiek de afdeling Reiziger Experience. ComIT vertaalt de visie van NS en de wensen van de klant in samenhangende ontwerpen en specificaties van diensten en producten voor de reizigers. Je werkt in een uitdagende omgeving en binnen een zeer sterk ontwikkelde sector met een groot maatschappelijk belang.

Het CX team bestaat uit 4 personen met allemaal een andere discipline en uitdaging. Met veel enthousiasme en gedrevenheid werken wij om onze klant een betere beleving te geven.

 • Je zoekt een meewerkstage. Startdatum nader te bepalen.
 • Je bent een onderzoekende/ analytische HBO’er of praktisch ingestelde WO’er.
 • Je studeert bijvoorbeeld Industriële vormgeving, de Design Academy, een (toegepaste) communicatie opleiding of specialiseert je in User Experience Design. 
 • Je hebt ervaring met MS office, Adobe Creative Suite en Sketch. 
 • Je weet van aanpakken en denkt vanuit de klant.
 • Je durft je kritisch te zijn.

                                        

Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). En nog een leuk feitje: we hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s.

En? Word jij onze nieuwe stagiair(e) customer experience?

Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. We zijn benieuwd naar je motivatie en CV. Zet je daar ook een linkje in naar je portfolio? Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Bel met Mika de Graaff van de stagedesk via 06-57124407 of mail naar stagedesk@ns.nl.

Goed om te weten:

 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
Universiteit, HBO
Plaats
Utrecht
Werkuren per week
32 -
Dienstverbanden
Stage

Utrecht | Administratieve stage | Stage | Universiteit | HBO

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.