Helaas, deze vacature is niet actief.

Stage Mortgage & Portfolio Analist in Leeuwarden

De (financiële) wereld is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Mede daardoor is de verzekeringsmarkt continu in beweging. Met onze producten en diensten willen we bij Aegon mensen in staat stellen financieel gezond oud te worden.

Beschrijving

Volg je een Econometric, Quantitative Finance, Actuarial Science, Bedrijfseconomie of een gerelateerde opleiding? Houd je van analyses maken? Denk je in oplossingen? Ben je nieuwsgierig naar de werking van financieringstransacties in de praktijk? En schuw je niet om de handen uit de mouwen te steken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie worden jouw nieuwe collega’s?
Binnen het Chief Investment Office (CIO Office) van Aegon NL is de afdeling Investment & Portfolio Analytics (IPA) verantwoordelijk voor rapportages en analyses m.b.t. hypotheken en andere investeringsvormen naar verschillende in- en externe stakeholders. Dit speelveld varieert van interne afnemers tot investeerders en toezichthouders. Tevens heeft IPA een ondersteunende rol bij het opzetten van nieuwe hypotheek-financieringstransacties binnen Aegon. De afdeling werkt nauw samen met het hypotheekbedrijf (Leeuwarden) en andere takken van het CIO Office (Den Haag) en is zodoende gesplitst over beide locaties. Deze stage vindt plaats op onze locatie in Leeuwarden.

IPA ontvangt data vanuit diverse bronnen dat het vervolgens analyseert en middels data warehouses en reporting tools klaar maakt voor rapportage aan haar diverse in- en externe afnemers. Dit wordt onder andere gedaan in samenwerking met een offshore IT partner.

De afdeling heeft te maken met steeds scherpere data quality eisen en vereisten m.b.t. welke data gerapporteerd moet worden. Daarnaast werken we aan het uitbreiden van het aantal investeerders en aan een gecentraliseerde dataopslag. Daarom zijn we op zoek naar stagiaires met competenties op het gebied van economie en met IT affiniteit die het een uitdaging vinden om in deze veranderende omgeving, met daaraan verbonden afwisselende werkzaamheden te opereren. 

De stage in een notendop 

 • Selectie en analyse van hypotheekdata.
 • Testen van nieuw gebouwde/gemigreerde rapportages.
 • Meehelpen met de maandelijkse rapportage cylcus.
 • Deelnemen aan projecten ten behoeve van financieringstransacties.
 • Ad-hoc opdrachten uitvoeren.

Dit is jouw toekomstige stage, want je:
Als stagiair(e) bij de afdeling Investment & Portfolio Analytics ben je leergierig, oplossings- en resultaatgericht en analytisch ingesteld. Daarnaast bent vind jij het niet eng om op mensen af te stappen en jouw visie te geven. 
Verder zoeken we in jou het volgende:

 • Bachelor of Master in Econometric, Quantitative Finance, Actuarial Science, of Bedrijfseconomie gerelateerde opleiding;
 • Beschikbaar vanaf november* 2020 voor minimaal 4 dagen in de week;
 • Kennis van Excel (VBA), PowerBI, Data Warehousing en/of de drive om hier meer kennis van op te doen;
 • Goede kwantitatieve en analytische vaardigheden;
 • Affiniteit met financiële instrumenten;
 • Internationaal georiënteerd, je kunt goed samenwerken met mensen van diverse internationale culturen en achtergronden.
 • Je zal stage lopen op onze locatie in Leeuwarden.

* Indien het vanwege COVID-19 nog niet mogelijk is om in november op het Aegon kantoor te werken, zal de startdatum mogelijk verlaat worden.

Wat krijg je?
Wij bieden een uitdagende stage in een dynamische werkomgeving aan binnen het Chief Investment Office. Binnen dit toonaangevende bedrijf kan jij je eerste werkervaring op doen. Het kantoor is gevestigd in Leeuwarden. Binnen de afdeling is veel mogelijk en te doen. Tijdens je stage wordt je begeleid door (een) ervaren collega(‘s) en er is een mooie stagevergoeding. Daarnaast kan je gratis lid worden van Young Aegon.

Enthousiast? Reageer! 
Kan jij jezelf vinden in het profiel dat wij zoeken en is deze stage voor jou weggelegd, twijfel dan niet langer en solliciteer voor deze stage! Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Emily van der Werff via emily.vanderwerff@aegon.nl of bel +31683041623.
 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Leeuwarden
Dienstverbanden
Stage

Leeuwarden | Stage ICT | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.