Helaas, deze vacature is niet actief.

Stagiairs HBO juridisch Middelburg (start medio augustus 2020) in Utrecht

Beschrijving

Wat je gaat doen

Je draagt bij, in samenspraak met je stagebegeleider, in de afhandeling van het administratieve en juridische traject van eenvoudige juridische zaken op een specifiek rechtsgebied. Je toetst zaken aan de formele eisen, bereidt zittingen voor en stelt concept vonnissen op. Tijdens zittingen vervul je de rol van griffier en stel je proces verbaal op. Ook maak je aantekeningen die je gebruikt voor je conceptvonnis.

Wat zoekt de rechtbank

Van jou verwacht de rechtbank dat je enthousiast wordt van wat hierboven geschreven staat. Verder ben je in staat zelfstandig te werken en beschik je over een gezonde dosis communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast ben je initiatiefrijk, sociaal en maatschappelijk betrokken. Laat dit vooral zien in je sollicitatie!

Wat we je bieden

De Rechtspraak maakt onafhankelijk, onpartijdig, integer en professioneel het verschil tussen recht en onrecht, tussen vertrouwen en wantrouwen, tussen recht voor iedereen en het recht van de sterkste. En zo maken we samen leven mogelijk.

Binnen de Rechtspraak werken we samen aan een rechtvaardige maatschappij. We zijn traditioneel en modern tegelijk, wat zorgt voor de mooiste uitdagingen op de werkvloer.

Want wist je dat er onder de toga’s hele gewone mensen schuilgaan? Mensen die ook gewoon houden van de mooie dingen in het leven; uitgaan, cultuur, vrienden en familie. Het is allemaal echt niet zo stoffig als veel mensen denken. Er wordt ook veel gelachen.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant biedt jou een uitdagende stage met afwisselende werkzaamheden. Afhankelijk van je eigen inzet en ontwikkeling kun je jouw werkzaamheden uitbreiden.

De stagevergoeding bedraagt €628 bruto per maand op basis van 40 uur per week.            

Verklaring omtrent het gedrag

Onze Rechtbank stelt hoge eisen aan integriteit en voordat je kan beginnen met je stage, moet je een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) kunnen overleggen. Overigens hoef je deze verklaring pas aan te vragen als je duidelijkheid hebt over een stageplaats. Je krijgt dan vanzelf de email met de benodigde link.

Bijzonderheden

De Rechtbank heeft meerdere stageplaatsen voor HBO rechten studenten. De vacatures zijn bij team Strafrecht voor één 3e jaars student en bij team Kabinet RC voor één 3e jaars student.

Extra informatie

De selectiegesprekken vinden in principe plaats in april.

Vertel tijdens je selectiegesprek waarom je bij ons stage wilt komen lopen en wat je wilt leren tijdens je stage. Zorg dat je kunt uitleggen wat voor zaken er behandeld worden in het team waar je stage wilt lopen (zie bijvoorbeeld ). Verder verwacht de rechtbank dat je kunt vertellen waar je goed in bent, over welke competenties en talenten je beschikt en dat je een voorbeeld kunt geven waaruit dat ook blijkt.

Gedurende de gehele stageperiode moet je ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling.

Interesse?

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage juridisch | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.