Helaas, deze vacature is niet actief.

Stagiairs MBO juridisch Breda (start medio augustus 2020) in Utrecht

Beschrijving

Wat je gaat doen

Je vervult de stage op de administratie (griffie) van een van de teams van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant. De werkzaamheden op de griffies verschillen uiteraard per rechtsgebied. Als administratief medewerker verzorg je de administratieve voorbereiding, bewerking en nabewerking van juridische zaken.

Hierbij registreer je zaken in het automatische verwerkingssysteem, informeer je partijen door middel van standaard-brieven en andere correspondentie, verricht je aanmaningen en  verzend je stukken en rechterlijke uitspraken. Je vraagt documentatie op voor het compleet maken van dossiers en hebt telefonisch contact met cliënten en ketenpartners over lopende zaken.

Daarnaast doe je controlewerkzaamheden en ondersteun je de rechter tijdens zittingen. Dat betekent dat je dictaat opneemt en aantekeningen maakt van wat wordt besproken.

Er wordt binnen de clusters in nauw teamverband gewerkt. Je hebt veel contact met je collega’s (rechters en juridisch medewerkers) en ketenpartners.

Wat zoekt de rechtbank

Als stagiair(e) binnen onze rechtbank vinden we het belangrijk dat je proactief te werk gaat, nauwkeurig bent en snel leert. Je bent goed in de Nederlandse taal en je digitale vaardigheden zijn up to date. Je bent communicatief vaardig en gemakkelijk aanspreekbaar voor de collega’s binnen het team. Je volgt een administratief-juridisch opleiding niveau 4.

Wat we je bieden

De Rechtspraak maakt onafhankelijk, onpartijdig, integer en professioneel het verschil tussen recht en onrecht, tussen vertrouwen en wantrouwen, tussen recht voor iedereen en het recht van de sterkste. En zo maken we samen leven mogelijk.

Binnen de Rechtspraak werken we samen aan een rechtvaardige maatschappij. We zijn traditioneel en modern tegelijk, wat zorgt voor de mooiste uitdagingen op de werkvloer.

Want wist je dat er onder de toga’s hele gewone mensen schuilgaan? Mensen die ook gewoon houden van de mooie dingen in het leven; uitgaan, cultuur, vrienden en familie. Het is allemaal echt niet zo stoffig als veel mensen denken. Er wordt ook veel gelachen.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant biedt jou een uitdagende stage met afwisselende werkzaamheden. Afhankelijk van je eigen inzet en ontwikkeling kun je jouw werkzaamheden uitbreiden.

De stagevergoeding bedraagt €628 bruto per maand op basis van 40 uur per week.            

Verklaring omtrent het gedrag         

Onze Rechtbank stelt hoge eisen aan integriteit en voordat je kan beginnen met je stage, moet je een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) kunnen overleggen. Overigens hoef je deze verklaring pas aan te vragen als je duidelijkheid hebt over een stageplaats. Je krijgt dan vanzelf de email met de benodigde link.

Bijzonderheden

De Rechtbank heeft meerdere stageplaatsen voor MBO juridische studenten. De vacatures zijn bij team Bestuursrecht voor 1 juridische student een 1 secretariële student, bij team Familie- en Jeugdrecht voor 2 juridische studenten, bij team Strafrecht voor 1 juridische student en bij team Civielrecht, cluster I (kanton), voor 4 juridische studenten

Extra informatie

De selectiegesprekken vinden in principe plaats in april.

Vertel tijdens je selectiegesprek waarom je bij ons stage wilt komen lopen en wat je wilt leren tijdens je stage. Zorg dat je kunt uitleggen wat voor zaken er behandeld worden in het team waar je stage wilt lopen (zie bijvoorbeeld ). Verder verwacht de rechtbank dat je kunt vertellen waar je goed in bent, over welke competenties en talenten je beschikt en dat je een voorbeeld kunt geven waaruit dat ook blijkt.

Gedurende de gehele stageperiode moet je ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling.

Interesse?                             

Wil je jouw kansen vergroten op een leuke, uitdagende stageplaats binnen de Rechtbank Zeeland-West-Brabant? Neem dan ook even een kijkje bij onze vacatures op onze locatie in Middelburg.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage juridisch | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.