Helaas, deze vacature is niet actief.

STAGIAIR(E) PUBLIEK (24-32 uur per week voor minimaal 4 maanden)

Gezichten van Noord-Holland is een meerjarig participatieproject waarin het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum hun krachten bundelen om met Noord-Hollandse gemeenschappen nieuwe groepsportretten te maken, geïnspireerd op de groepsportretten uit Noord-Hollandse collecties. Deze nieuwe (groeps)portretten en de achterliggende verhalen van de geportretteerden geven een divers en inspirerend beeld van de inwoners van de provincie. Door historische portretten aan nieuwe (groeps)portretten te koppelen, worden heden en verleden met elkaar verbonden en wordt een nieuwe laag toegevoegd aan de geschiedenis van Noord-Holland.

24 - 32 uur per week
€250 Per maand

Wat ga je doen?

Het Amsterdam Museum en het Frans Hals Museum betrekken de komende jaren verschillende gemeenschappen bij het project Gezichten van Noord-Holland. Dit doen ze door met culturele en maatschappelijke organisaties actief op zoek te gaan naar gemeenschappen die niet altijd gerepresenteerd zijn in de musea. Deelnemers uit deze gemeenschappen reflecteren samen met kunstenaars op groepsportretten uit de collecties, en maken vervolgens nieuwe portretten. Met een gratis online cursus portretfotografie en een reizende fotostudio proberen de musea zoveel mogelijk mensen in de provincie te betrekken. Het project wordt in 2024 afgesloten met een conferentie waarin de opgedane kennis wordt gedeeld met collega's uit het museale veld, en een duo-tentoonstelling in Haarlem en Amsterdam.

WAT GA JE DOEN?

- Je ondersteunt het team bij de voorbereiding en organisatie van co-creatietrajecten,online fotocursus, reizende fotostudio en (digitale)evenementen
- Je regelt de praktische zaken rondom creatieve activiteiten en samenwerkingen
- Je werkt mee aan (de logistieke zaken van) impact onderzoek
- Je assisteert het team bij community building op sociale media
- Je draagt bij aan het beheren en aanvullen van de website en huisstijl

Wat wij bieden

  • Een uitdagende en gevarieerde stageplek in een gedreven projectteam, waarbij je een kijkje in de keuken krijgt van diverse culturele en maatschappelijke organisaties
  • Ruimte voor verdieping en ontwikkeling
  • Een stagevergoeding van €250 euro per maand bij een fulltime werkweek

Wat wij vragen:

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • Een student in de eindfase van een HBO/WO studie zoals CMV, Reinwardt Academie, Media & Cultuur en/of Marketing en communicatie met brede interesse in kunst en media, en de effecten daarvan op de maatschappij
  • Een zelfstandige, creatieve aanpakker, die een natuurlijke nieuwsgierigheid heeft in het verbinden van mensen
  • Je communiceert vlot en foutloos in het Nederlands, in spraak en schrift
  • Ervaring met beheer van online content zoals sociale media en websites is een pré

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer direct!' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Extra informatie

Het Frans Hals Museum streeft ernaar om de diversiteit en veelzijdigheid van de stad Haarlem terug te laten komen in het programma, bezoekers en medewerkers. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers.

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO, Universiteit
Plaats
Haarlem
Werkuren per week
24 - 32
Dienstverbanden
Stage, Afstudeerstage
Salarisindicatie
€250 Per maand
Verantwoordelijk voor
Publiekszaken

Haarlem | Stage toerisme en sport | Stage | Afstudeerstage | HBO | Universiteit

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.