Helaas, deze vacature is niet actief.

Senior Communicatieadviseur in Amsterdam

In het... ABN AMRO Communications zoekt een ervaren, senior (corporate) communicatieadviseur. Een nieuwe collega die de organisatie graag in beweging brengt en zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Je geeft antwoord...

Beschrijving

In het kort

ABN AMRO Communications zoekt een ervaren, senior (corporate) communicatieadviseur. Een nieuwe collega die de organisatie graag in beweging brengt en zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Je geeft antwoord op vraagstukken van de (interne) klant en adviseert over het onderscheidend positioneren van ABN AMRO, onder collega’s en in de maatschappij. Dat doe je door doelgericht samen te werken om ​met meer samenhang en creativiteit écht impact te maken.

Je werk

Je werkt aan (corporate) communicatievraagstukken voor ABN AMRO vanuit het perspectief van Commercial Banking. Naast de ontwikkeling van een passende communicatiestrategie ben je ook verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan in samenwerking met anderen. Je zorgt dat de communicatiestrategie en bijbehorende tijdslijnen zijn afgeleid van - en afgestemd met de bankbrede communicatiestrategie en de bijbehorende doelstellingen.

Je kunt een langlopende communicatie-uitdaging herkennen, grondig analyseren en de uitvoering begeleiden. Je bent in staat om stakeholders mee te nemen in het brede organisatieperspectief en hen vandaaruit te overtuigen van nut en noodzaak voor doelstellingen of veranderingen vanuit jouw discipline.

Je zorgt dat de inhoud begrijpelijk wordt overgebracht en dat de grotere verhaallijn herkenbaar blijft en consistent is.

Je creëert ambassadeurs voor de bank, onder collega’s en in de maatschappij. Je zorgt er mede voor dat collega’s antwoord kunnen geven op vragen die ze krijgen over ABN AMRO op de thema’s waar jij aan werkt. De communicatiedoelstellingen rondom kennis, betrokkenheid en activatie van de purpose en strategie van de bank staan hierbij centraal.

Impactvolle communicatie staat in je werk voorop: het bereik van sympathieke en onderscheidende uitingen verhogen, terwijl tegelijkertijd de hoeveelheid uitingen in de organisatie wordt teruggebracht. Creativiteit speelt hierin een belangrijke rol.

Je zoekt actief de samenwerking op met communicatiecollega’s buiten je eigen team om ervoor te zorgen dat de boodschap over bankbrede onderwerpen consistent is. Je participeert in - of begeleidt waar nodig - multidisciplinaire teams. Je werkt o.a. samen met de content producers in het team Communications CB / CIB, met andere teams binnen Communications, met Marketing Communicatie en met Woordvoering en PR voor de ontwikkeling van de communicatiemiddelen en -boodschappen die nodig zijn voor de thema’s binnen jouw aandachtsgebied.

Ook draai je mee in de piketdiensten (ongeveer 4x per jaar, twee weken lang) van Communications op het gebied van communicatie rond crisismanagement.

Werkomgeving

Je maakt deel uit van het team Communications Commercial Banking (CB) / Corporate & Institutional Banking (CIB). Het team bestaat uit 7 collega's en is verantwoordelijk voor de communicatiestrategie van CB en CIB (core en non-core). Het team draagt ook bij aan het bankbrede issuemanagement op diverse onderwerpen en de externe positionering van de CEO van beide business lines.

Het team maakt deel uit van de afdeling Communications en is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van ABN AMRO, zowel nationaal als internationaal. De afdeling doet dit in nauw overleg met Senior Management van de bank en heeft hier een sterke strategische en adviserende positie verworven. Door bankbrede communicatie en het begeleiden van verschillende multidisciplinaire en bankbrede programma's speelt Communications een grote rol in gewenste cultuurveranderingen. De afdeling wordt gekenmerkt door een open en positieve sfeer. Ook is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Je profiel

Je bent een doorgewinterde professional in het communicatievak. Je hebt aantoonbaar ruime ervaring in verschillende rollen. Het vak kent geen geheimen voor je en je bent in staat om buiten de gebaande paden van het bereiken van je doelstellingen te behalen. Creativiteit, stressbestendigheid en ervaring gaan bij jou hand in hand.

Je bent een echte teamplayer die met een diversiteit aan professionals resultaten kan boeken. Je kunt gevraagd en ongevraagd je mening geven en straalt vertrouwen uit, ook naar het senior management binnen de bank. Dat doe je op een integere manier, met respect voor alle betrokken partijen. Op jouw expertise kun je rekenen.

  • Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:5+ jaar ervaring als senior communicatieadviseur
  • Opleiding communicatie en/of changemanagement op wo-niveau
  • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van nieuwe (interne en externe) media
  • Klantgericht, positief, collegiaal en flexibel
  • Ervaring met het meetbaar maken van de impact van communicatie
  • Ervaring met het coachen en aansturen van communicatiemedewerkers
Wij bieden

We bieden je de ruimte om te ontwikkelen en de vrijheid om het beste uit jezelf te halen. Zowel binnen de eigen afdeling als daarbuiten. Je werkt in een dynamische omgeving met professionals met passie voor communicatie. Daarnaast bieden we een marktconform salaris, waaronder een aantrekkelijk employee benefits pakket waarmee je voor een groot deel je eigen arbeidsvoorwaarden bepaalt.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.