Helaas, deze vacature is niet actief.

Data Analist/BI Professional in Amsterdam

In het... Bij ABN AMRO lopen veel datastromen: bijvoorbeeld over betalingsverkeer, klanten, verschillende markten en sectoren. Je collega’s en jij brengen deze informatie samen in overzichtelijke dashboards die aanzetten...

Beschrijving

In het kort

Bij ABN AMRO lopen veel datastromen: bijvoorbeeld over betalingsverkeer, klanten, verschillende markten en sectoren. Je collega’s en jij brengen deze informatie samen in overzichtelijke dashboards die aanzetten tot actie. Hierbij focussen jullie specifiek op klanten, producten en processen binnen de zakelijke bank. Samen met de opdrachtgever richt je deze managementinformatie in. Met jouw skills op het gebied van samenwerking ben je constant op zoek naar afstemming tussen bankafdelingen aan zowel de business- als IT-kant. Je bent enthousiast over data en tooling zoals PowerBI.

Je werk

De afdeling Client Analytics is het expertisecentrum op het gebied van data en advanced analytics binnen de zakelijke bank. Jij aggregeert en combineert je data uit verschillende bronnen – intern en extern. Is de juiste data niet voorhanden? Dan bedenk je met de data engineer hoe jullie hieraan komen en verzamelen jullie deze zelf.

 

De data stel je beschikbaar via dashboards op maat. Die voorzie je van onder meer aansprekende layout en trendanalyses. Deze uitgebreide basis vormt het fundament voor jouw advies. Door constant in gesprek te zijn met je stakeholders, sluit je informatie naadloos aan op de behoefte van de klant. Zo maak je het managers en opdrachtgevers mogelijk om factbased besluiten te nemen en sales funnels optimaal in te richten.

Werkomgeving

­ABN AMRO is een toonaangevende zakenbank in Nederland. De businessline Commercial Banking richt zich op organisaties met een omzet tot 250 miljoen euro. Met onze diepgaande klant- en sectorkennis bieden we onze klanten een breed palet aan producten en diensten, standaard én op maat. Deze blijven we constant vernieuwen en verbeteren, gedreven door digitalisering, technologische ontwikkeling en nieuwe klantbehoeften. De businessline Corporate & Institutional Banking richt zich op organisaties met een omzet boven de 250 miljoen euro. Met CIB willen we een bank zijn die niet alleen getypeerd wordt door winst en tevreden klanten, maar ook door de impact die we hebben op grotere maatschappelijke thema’s. Daarom focussen we op 3 gebieden waar we directe en duurzame invloed hebben om de ultieme sectorbank te worden: Energy Transition, Sustainable & Selective International Growth and Digitisation & Innovation.

 

Op ons hoofdkantoor in Amsterdam werk je samen met ruim tien andere data analisten. Jullie team valt binnen Client Analytics, waar zo’n 36 collega’s agile werken. Binnen het team wordt op kleine en grote projecten veel samen gewerkt om met slimme oplossingen zo goed mogelijk onze klanten te bedienen. Het is een open team met een goede sfeer waar veel nadruk ligt op jezelf ontwikkelen om nog beter te worden.

Je profiel

Je bent klantgericht, analytisch en perfectionistisch, mét realiteitszin. Als ondernemer binnen de bank heb je de drive en zie je de kansen om constant zowel de oplossingen voor de klant als jezelf te vernieuwen en verbeteren. Maar: je verliest nooit de risico’s uit het oog. Als teamspeler is samenwerken je tweede natuur. Je vindt het leuk om hard te werken in een hectische omgeving, maar kunt het werk van tijd tot tijd ook relativeren.

 

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • WO werk- en denkniveau.
  • Adviesvaardigheden.
  • Optimale kennis van en ervaring met gangbare BI-tools (PowerBI, Tableau) om data te bewerken, en rapportages en dashboards te ontwikkelen.
  • Kennis van en ervaring met databewerking, -warehouses, -kwaliteit en -analyse.
  • Ervaring met Databricks en Python is een pré
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
Wij bieden

Een plek op een dynamische afdeling, dicht bij de klant. Je krijgt de ruimte om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en te groeien – zowel persoonlijk als professioneel. Bijvoorbeeld met je jaarlijkse ontwikkelbudget van € 1.000,- en ons vitaliteitsprogramma. Met je arbeidsvoorwaarden zit het sowieso wel goed:

 

  • een jaarsalaris tussen € 55.000 en € 65.000 op basis van een 36-urige werkweek
  • erbovenop nog eens 11 procent om flexibel arbeidsvoorwaarden te kopen
  • ov-jaarabonnement waarmee je onbeperkt binnen Nederland reist
  • een uitstekende pensioenregeling


Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.