Stage sollicitatietips

Zo gebruik je social media bij de zoektocht naar een baan

cv plaatje

Social media is een handige tool bij het vinden van een baan. Althans, als je je social mediakanalen op de goede manier inzet. Via netwerksites als LinkedIn, Facebook en Twitter kun je op een laagdrempelige manier contact zoeken met mensen die je aan werk kunnen helpen.

Zo gebruik je social media bij de zoektocht naar een baan

Tweet jezelf naar een baan met onze Twittertips

cv plaatje

Ben je op zoek naar een baan en wil je daarbij Twitter inzetten als netwerkmedium? Wij hebben de beste Twittertips voor je op een rij gezet. Zo gaat het netwerken voor een baan je nu nog gemakkelijker af.

Zo vind je een baan met Twitter

Dé basis voor het maken van een goed CV

cv plaatje

Met je curriculum vitae geef je de eerste indruk af aan het bedrijf waar je gaat solliciteren, meestal in combinatie met je sollicitatiebrief. Een werkgever ziet hierdoor snel of je een geschikte kandidaat bent voor de functie. Maar wat zet je nou precies in je cv?

Wij helpen je met het schrijven van je cv

Vijftien tips om je CV verder te pimpen

cv plaatje

Heb je de standaardeisen voor het maken van een cv gelezen en staat alles er nu in? Dan wordt het nu tijd om je cv aan te passen aan de soort werkgever en functie. Wij geven je vijftien tips om je basis cv om te toveren tot een succesvol killer-cv!

Lees hier alle tips om je cv te pimpen

Ter inspiratie: Ons voorbeeld CV

cv plaatje

Het is altijd fijn om ter inspiratie een voorbeeld te kunnen inzien, alvorens je aan de slag gaat met je eigen cv. Bekijk hier ons voorbeeld cv!

Bekijk hier ons voorbeeld cv

Voorbeelden van creatieve sollicitaties

cv plaatje

Solliciteer je naar een creatievere functie, of wil je jezelf gewoon verzekeren van een plekje bovenop de stapel? Voor diegenen die graag een stapje verder gaan en alle creativiteit willen stoppen in het vinden van een baan laten we hier de leukste voorbeelden zien van creatief solliciteren!

Voorbeelden van creatieve sollicitaties

Zes Gouden Tips ter voorbereiding van het schrijven van je sollicitatiebrief

cv plaatje

Heb je je droomvacature gevonden? Zet dan alles op alles bij het schrijven van je sollicitatiebrief! Begin niet onvoorbereid aan je brief, het is al moeilijk genoeg. Zorg er voor dat je weet waar je over praat, wie je moet overtuigen en waarmee.

Met deze zes tips start je voorbereid aan je sollicitatiebrief

Zeven Gouden Tips voor het schrijven van de sollicitatiebrief

cv plaatje

Ben je goed voorbereid, heb je je ingelezen en weet je echt alles van de vacature? Dan kun je aan de slag met je sollicitatiebrief. Wij geven je Zeven Gouden Tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

Lees hier de zeven beste tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief

Zes Gouden Tips om je sollicitatiebrief perfect te verzenden

cv plaatje

Zo. Je sollicitatiebrief is geschreven. Je kunt achterover leunen, je hoeft alleen nog maar op de ‘send’ knop te duwen, toch? NOT! Juist op dit moment moet je focus scherper zijn dan ooit. Daarom geeft stage je Zes Gouden Tips om je sollicitatiebrief succesvol bij de ontvanger af te leveren.

Zo k jouw sollicitatiebrief zeker goed terecht

Ter inspiratie: voorbeeld sollicitatiebrief

cv plaatje

Heb je na de tips voor het maken van een goede sollicitatiebrief nog behoefte aan een concreet voorbeeld? Bekijk dan ter inspiratie deze voorbeeld sollicitatiebrief.

Bekijk hier onze voorbeeld sollicitatiebrief

De beste tips voor een geslaagd sollicitatiegesprek

cv plaatje

Als je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, heb je alvast één ding goed gedaan: indruk gemaakt met je sollicitatiebrief en CV. Maar nu k het belangrijkste gedeelte: voldoen aan de hoge verwachtingen die je van jezelf hebt gecreëerd. Heel spannend, dus goed advies hierover kun je wel gebruiken.

Zo maak je een succes van je sollicitatiegesprek

Salarisonderhandeling: In vijf stappen naar een goed salaris

cv plaatje

Heb je de sollicitatieronde succesvol doorlopen en ga je beginnen aan de salarisonderhandeling? Veel mensen vinden het eng of weten niet goed hoe ze het aan moeten pakken. Een goede voorbereiding is daarom het halve werk!

Lees alle tips voor een succesvolle salarisonderhandeling