Helaas, deze vacature is niet actief.

Database landeninformatie in Zoetermeer

Om importeurs en exporteurs beter van dienst te zijn, wil het Bureau Nederlandse Vee-export een database met landeninformatie ontwikkelen. In een dergelijke database moet een exporteur gemakkelijk informatie kunnen vinden van onder andere de gezondheidsstatus van een land per diersoort, lopende diergezondheids- en bestrijdingsprogramma’s, exportcertificaten en handige contactinformatie.

Beschrijving

De concrete stageopdracht luidt als volgt:

Ontwikkel een plan voor een database met landeninformatie die een meerwaarde vormt voor de exporteurs en importeurs van levende dieren en geef hier invulling aan.

Onderdelen die in het plan dienen te worden opgenomen zijn:
• Inventarisatie aan welke informatie behoefte is;
• Inventarisatie van de te gebruiken informatiebronnen;
• Op welke manier kan de database het beste vormgegeven worden?
• Hoe kan de informatie goed up-to-date gehouden worden?
• Database daadwerkelijk opzetten;
• Vergaren van de benodigde informatie;
• Database vullen.

Profiel stagiair(e):

Het Bureau Nederlandse Vee-export zoekt een stagiair(e) op HBO of WO-niveau die zelfstandig kan werken en analytisch vermogen heeft. Hij/zij is in staat de juiste informatie boven water te halen en laat zich niet
snel uit het veld slaan. Hij/zij legt gemakkelijk contact en beheerst naast het Nederlands de Engelse taal goed zowel in woord als geschrift.

Aanbod:

Duur van de stage: 3 à 4 maanden

Stagevergoeding: €321,- per maand plus
reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer, tweede klasse

Over Vee&Logistiek Nederland:

Vee&Logistiek Nederland is de brancheorganisatie voor
ondernemers in de veehandel en het veetransport, ondernemers met veeverzamelcentra en importeurs en exporteurs van levend vee. Bij deze organisatie zijn achthonderd ondernemers aangesloten. De totale omzet van de sector die Vee&Logistiek Nederland vertegenwoordigt, bedraagt jaarlijks 5 miljard euro en levert een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse export.

De missie van Vee&Logistiek Nederland luidt als
volgt:

Een gunstig klimaat nastreven waarin de veehandel, het veetransport en de veeverzamelcentra op een gezond bedrijfseconomische, maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijze kunnen ondernemen.

Dit doet Vee&Logistiek Nederland door de belangen van
haar leden te vertegenwoordigen bij politiek, overheid, maatschappij en ketenpartners. Daarnaast ook door dienstverlening aan de individuele veehandelaar, veetransporteur en verzamelplaatshouder en door contacten tussen leden te stimuleren en te faciliteren.

Het verdedigen van de belangen van de leden van Vee&Logistiek Nederland looptvia verschillende wegen:
van tussenkomst in de politieke besluitvorming, invloed op de publieke opinie tot een goede verstandhouding met andere belangengroepen. Vee&Logistiek Nederland is onder meer gesprekspartner van de overheid en heeft vertegenwoordigers in vele commissies, werkgroepen en andere samenwerkingsverbanden. In Europees verband is Vee&Logistiek Nederland lid van de Europese Vee- en Vleeshandelsunie (UECBV) in Brussel.

Over Bureau Nederlandse Vee-export:

Per januari 2014 is Bureau Nederlandse Vee-export onderdeel van Vee&Logistiek Nederland geworden. Voorheen was dit onderdeel van het Productschap Vee en Vlees. De kerntaken van het Bureau Nederlandse Vee-export is promotie van Nederlands vee in het buitenland en facilitering van import en export in de breedste zin des woords. Het Bureau Nederlandse Vee-export wordt aangestuurd door de sectorcommissie import en export, waar zes importeurs en exporteurs van verschillende diersoorten vertegenwoordigd zijn. Daarnaast wordt de sectorcommissie voorgezeten door de algemeen voorzitter van Vee&Logistiek Nederland, de heer Bleker.

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO, Universiteit
Plaats
Zoetermeer
Dienstverbanden
Stage, Afstudeerstage

Den Haag | Stage juridisch | Stage | Afstudeerstage | HBO | Universiteit

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.